Wat is Farmville?

FarmVille is een gratis simulatiegame die via een Facebookaccount gespeeld kan worden. Dit spel werd op 19-06-2009 door Zynga uitgebracht en had al na een paar maanden 78 miljoen spelers.

Het spel simuleert het boerderijleven. De speler begint met een klein stukje land en een beetje geld en kan zodoende het land bewerken, gewassen kopen, zaaien en oogsten. Tijdens het werken op de boerderij verdien je Experience Points (XP). Hiermee kun je naar hogere Levels gaan en ontvang je per level een (1) Farmville Cash.

Experience Points kun je onder andere verdienen met ploegen & zaaien, het kopen van spullen en het helpen op de boerderijen van je buren. Naast het verdienen van Experience Points kun je ook munten (Coins) verdienen. Deze verdien je onder andere met het oogsten van planten, groenten, bomen en dieren. Ook verdien je deze met het helpen op de boerderijen van je buren.

Munten heb je nodig om onder andere zaden, bomen, dieren, gebouwen, voertuigen en decoraties te kopen. Je kunt ook papiergeld verdienen. Hiermee kun je speciale dingen voor je boerderij kopen.

In FarmVille zijn er ook lintjes te verdienen bijvoorbeeld voor het helpen van je buren, voor het oogsten van je bomen & dieren en voor het spenderen van je munten. Hoe verder je in het spel komt hoe mooier en groter je boerderij wordt. FarmVille is niet alleen een leuk en sociaal spel, maar is ook iets waar je je creativiteit volop kan uiten. Met de decoraties die je kan kopen, kun je de mooiste boerderijen maken. Sommige spelers gaan nog verder en maken er echte schilderijen van.

Enkele voorbeelden

De gewassen hebben verschillende tijden nodig om te groeien en vervolgens geoogst te worden. Sommige zijn binnen 4 uur klaar en andere doen er 3 dagen over. Welk gewas je ook gebruikt, houdt er rekening mee dat je weer op tijd terug bent in het spel om te oogsten. Anders zijn je gewassen verrot en kun je niet meer oogsten, tenzij je "Unwither"gebruikt. Bijvoorbeeld: Je plant om 13.00 uur aardbeien, deze hebben 4 uur nodig. Dan moet je om 17.00 uur terug in het spel zijn om te oogsten. Het komt niet op de minuut neer, maar kijk vooruit.

Einde Farmville

Helaas moest Farmville na 11 jaar stoppen dit was op 31-12-2020.
Dit spel draaide op de software "Adobe Flash" en dit bedrijf kondigde in 2017 aan dat het einde van Flash naderde.
Er verschenen wel nieuwe versies van Famville en wel Farmville 2 en Farmville 3.

Je kon tijdens het spelen van alles verzamelen. Wat allemaal? klik snel op "Ga naar mijn verzameling"