Dierenmishandeling kom je overal tegen.

Persoonlijk vind ik "stierenvechten" de walgelijkste legale vorm van nutteloze Dierenmishandeling. Maar er zijn veel meer voorbeelden te noemen. Denk maar eens aan de legbatterijen of het doodknuppelen van zeehondjes wat nog niet wereldwijd verboden is.

Particulieren presteren het, tegen de vakantieperiode, altijd weer om hun huisdier in het bos of iets dergelijks achter te laten. Het niet tijdig eten of drinken geven is natuurlijk ook een vorm Dierenmishandeling.

Er zijn gelukkig veel instanties die zich het lot van de dieren aantrekken. Maar dierenleed veroorzaakt door particulieren blijft naar mijn mening onderbelicht.

Wellicht is het verplicht registreren van alle huisdieren die je in de winkel kunt aanschaffen een oplossing. Dit moet dan wel gelijk voor heel Europa worden afgesproken. Zo kan de eigenaar altijd worden opgespoord en bij mishandeling op gepaste wijze worden gestraft.

Het registreren van paarden is al verplicht.

Wil je meer weten over dierenmishandeling, of over een specifieke Handtekeningenactie, Organisatie of Website dan ben je hier op de juiste plek.

Dierenleed melden!!
Bel 0900 - 2021210

Kies een onderwerp

Met behulp van onderstaand pulldown menu kan je een keuze maken uit een aantal kernwoorden om meer informatie over een specifiek onderwerp te verzamelen. Door voldoende kernwoorden op te nemen moet je in staat zijn gericht te kunnen zoeken. Ideeën en suggesties zijn altijd welkom.