Wat is een Gym en hoe werkt het?Inleiding
Een zogenaamde "Gym" is een gebouw die maximaal 6 trainers van dezelfde kleur met elk één Pokémon kan huisvesten. Het doel is om de Gym te verdedigen tegen trainers met een andere Teamkleur.

Waar staan ze?
Tijdens het lopen zal je ongetwijfeld één of meerder Gym tegenkomen. Ze zijn vaak te vinden bij kerken, bekende gebouwen en winkelcentra.
Via de website https://www.pogomap.info/ zie je de aanwezige Gym en Pokéstop op de kaart.

Draaischijf
In de Gym zit ook een draaischijf die op dezelfde manier werkt als bij een PokéStop. Je moet minimaal in level 5 zitten voordat je gebruik kunt maken van een Gym.

Raid Battle
Regelmatig wordt er door de Gym een ei uitgebroed. Als dat ei is uitgekomen kan je gedurende circa 45 minuten proberen die Pokémon te verslaan. Het is mogelijk om met meerdere trainers gelijktijdig het gevecht aan te gaan. Vaak is dat ook nodig omdat de Pokémon vaak enorm sterk is. Om aan een Battle deel te nemen heb je een zogenaamde "Raid Pass" nodig. Als je nog geen "Raid Pass" heb krijg je die automatisch door het draaien aan de draaischijf van de Gym. Maximaal 1 per dag.
Er bestaan ook "Premium Battle Pass" en die krijg je door het succesvol uitvoeren van opdrachten of je koop deze gewoon in de Shop.

PokéCoins
Je kunt maximaal 50 PokéCoins per dag verdienen. Voor elke 10 minuten dat in de Gym zit krijg je 1 PokéCoin.
Wil je iets in de Shop kopen en kom je PokéCoins te kort dan zijn ze ook te koop voor echt geld.

Gym Badge
Als je voor de eerste keer een Gym verovert krijg je een zogenaamde Gym Badge. Een Gym Badge heeft verschillende statussen. Brons, Zilver en Goud. Tijdens het verdedigen van een Gym krijg je XP.
- Brons 500 XP
- Zilver 3500 XP
- Goud 26000 XP
In het spel ziet een overzicht van de Gym er als volgt uit.

Berry's (Threats)
Als je Pokémon in een Gym staat mag je hem Berry's geven. Dit heeft als voordeel dat je extra XP punten krijgt waardoor de Gym eerder naar status goud gaat. Ook krijg je voor elke gegeven Berry 30 Stardust. Per keer mag je maximaal 10 Berry's aan alle aanwezige Pokémon geven (dus 60 per keer).

Statistieken
Per Gym Badge worden een aantal gegevens bijgehouden en wel:
- Status Gym Badge
- Aantal overwinningen
- Tijd verdedigd
- Gegeven Berry's

Ga terug