Wat is een Candy (XL) en wat doet het?
Inleiding
Candy's heb je nodig als je de geselecteerde Pokémon wil "Upgraden" of "Evolve".
Elke Pokémon heeft zijn eigen kleurcombinatie. Enkele voorbeelden staan hierboven.

Als je 'n Pokémon heb gevangen wordt je saldo Candy's verhoogd met 3. Als je een "Pinab Berry" heb gebruikt wordt het aantal verdubbeld.

Candy XL
Vanaf level 40 zijn de zogenaamde Candy XL beschikbaar. Je kunt ze bemachtigen door:
- het vangen van Pokémon (kans 1 op 3)
- via de zogenaamde "Trades" (willekeurige kans 1 van de 2 spelers)
- rieren uitbroeden
- transfer de Pokémon naar professor Willow
- succesvol afronden van spewciale opdrachten

De gevangen Pokémon wordt opgeslagen in de zogenaamde "Pokémon storage". Op een gegeven moment is dat magazijn vol en moet je ruimte maken. Dit kan door een aantal dubbele Pokémon te verwijderen want allemaal bewaren heeft toch geen zin.
Als je voldoende coins heb kan je ook besluiten extra "Pokémon storage" bij te kopen. Dit doe je in de "Shop". Kosten 200 coins voor 50 plekken.

Transfer
Met de optie "Transfer" kan je de Pokémon verkopen. Voor elke Pokémon die je verkoopt krijg je één Candy. Dit heeft 2 voordelen namelijk:
- het aantal Candy's neemt toe
- er onstaat weer ruimte in je "Pokémon storage"

Buddy
Heb je nog steeds onvoldoende Candy's kun je besluiten om zo'n Pokémon tijdelijk je buddy te maken. Afhankelijk van de gekozen Pokémon krijg je per X gelopen kilometer 'n Candy. De te lopen afstand varieert tussen de 3 en 10 kilometer.

Hier links van staat een afbeelding van de geselecteerde Pokémon met de naam Pikachu. Halverwege de afbeelding staat het cijfer 45 dit is het aantal beschikbare Candy's. Als op de knop "Power up" wordt geklikt kost dat 2 Candy's.

Conclussie
Als je een Pokémon wil "Upgraden" of "Evolve" moet je wel zorgen voor voldoende Candy's.Ga terug